Picard (2)b
Picard (3)b
Picard (4)b
Picard (1)
Apotheek Picard - overzicht
TR Apotheek Picard (6)
TR Apotheek Picard (7)
TR Apotheek Picard (2)
TR Apotheek Picard (27)
TR Apotheek Picard (30)
TR Apotheek Picard (32)
TR Apotheek Picard (8)
TR Apotheek Picard (5)
TR Apotheek Picard (3)
TR Apotheek Picard (34)
TR Apotheek Picard (4)
TR Apotheek Picard (4)
TR Apotheek Picard (4)
TR Apotheek Picard (28)
TR Apotheek Picard (31)
TR Apotheek Picard (24)
TR Apotheek Picard (13)
TR Apotheek Picard (21)
TR Apotheek Picard (18)
TR Apotheek Picard (18)
TR Apotheek Picard (20)
TR Apotheek Picard (17)
TR Apotheek Picard (19)
TR Apotheek Picard (16)
TR Apotheek Picard (22)
TR Apotheek Picard (15)
TR Apotheek Picard (14)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

APOTHEEK PICARD IN GLABBEEK

Meer foto’s op de facebook pagina: fotoalbum Picard

Uitvoering:
2016-2017 – opening maart 2017
Opdracht: 
Grondig verbouwen en herinrichten van apotheek.
Realisatie maatmeubilair:
Jacobs Interieur
Foto’s:
Kris Thijs – Jacobs Interieur / AbS² / Lotte Declerck

De bestaande apotheekinrichting is 45 jaar oud en de plaats die de apotheek inneemt in het gebouw veel te klein. De hoge plafonds van de klassieke woning waren teruggebracht naar een hoogte van 2m60. Het was er donker en benauwd. bovendien was de toegang tot de apotheek niet rolstoeltoegankelijk en stapte je letterlijk buiten op het fietspad. Redenen genoeg dus om een grondige verbouwing op te starten.
Het volledige gelijkvloers is gestripped en de 380 cm hoge plafonds zijn vrijgelegd. Enkele muren werden weggenomen en vervangen door stalen kolommen en balken. Ineens wordt de nuttige ruimte al veel interssanter. Om dit nog beter te optimaliseren beslist de apothekeres om een robot te installeren, zodat de volle hoogte van 380 cm hiervoor kan benut worden. Er wordt een nieuwe toegang gemaakt op de zijkant van het gebouw, vlot toegankelijk en afgestemd op het karakter van het gebouw en de nieuwe inrichting.
De inrichting is volledig op maat ontworpen door AbS2, afgestemd op de noden en de verwachtingen van de apotheek. Er wordt gewerkt met heldere en zuivere materialen. Het geheel wordt fris gehouden met wit als basiskleur. Maar door de keuze van bamboe en cortenstaal in de afwerking krijgen we een warme ondertoon die een toegankelijke en geruststellende omgeving creëert. Deze wordt versterkt door de overwogen keuze van de verlichting en detaillering van de meubels.