Jan en Liesbeth - overzicht
Jan & Liesbeth (4)
Jan & Liesbeth (6)
Jan & Liesbeth (1)
Jan & Liesbeth (3)
Jan & Liesbeth (2)
Jan & Liesbeth (2)
Jan & Liesbeth (2)
Jan & Liesbeth (2)
Jan & Liesbeth (2)
Jan & Liesbeth (2)
Jan & Liesbeth (2)
Jan & Liesbeth (2)
Jan & Liesbeth (2)
Jan & Liesbeth (2)
Jan & Liesbeth (2)
Jan & Liesbeth (2)
Jan & Liesbeth (2)
Jan & Liesbeth (2)
Jan & Liesbeth (2)
Jan & Liesbeth (2)
Jan & Liesbeth (2)
Jan & Liesbeth (2)
Jan & Liesbeth (2)
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

JAN & LIESBETH, LEUVEN

Uitvoering:
1999
Opdracht:
Verbouwen van een studentenwoning, type herenwoning, met verouderd comfort tot een hedendaagse eengezinswoning met beperkte kamerverhuur.

De bestaande vervallen bijbouw werd afgebroken en een nieuwe constructie werd geplaatst die de maximaal stedebouwkundig toegelaten bouwdiepte benutte op zowel gelijkvloers als de verdieping. Omdat het gelijkvloers zich al bijna 80 cm boven het tuinniveau bevindt werd ook de nieuwbouw volledig onderkelderd.

Zo werd op het gelijkvloers een diepte van 18 m bereikt en was het nodig om met doordachte ingrepen licht in het midden van de woning te brengen. Een insnijding met een glazen vloerplaat en een kunststof lichtkoepel evenwijdig aan de achtergevel lost deze verwachtingen volledig in. Het brengt een meer dan gewaardeerd spel van licht en doorzicht in de woning. Dit visueel accent wordt nog versterkt door het glazen tochtsas dat tussen traphal, leefruimte en het kleinste kamertje in zweeft.

De keuken is ondergebracht in de tweede kamer van het gelijkvloers. Een doorgang met kastenwanden langs de keuken zorgt voor de overgang van de eetkamer aan straatkant naar de leefruimte achteraan de woning zonder dat een rechtstreekse inkijk in de keuken zelf ontstaat.