IMG_9507b
IMG_8341
IMG_9505
IMG_9505
IMG_8339
IMG_8329
IMG_7433
IMG_7426
IMG_7305
IMG_7259
IMG_7258
IMG_7285
DSCF7321
DSCF7322
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

MIREILLE & RUBEN, BLANDEN

Uitvoering:
2018-2019
Opdracht:
Verbouwing en uitbreiding gelijkvloers woning

Mireille en Ruben hadden al enkele jaren geleden heel de verdieping van hun jaren ’50 (??) huis aangepakt. Nu was het tijd voor de gelijkvloers: de leefruimte was donker en klein, de keuken in een aanbouw was afgeleefd en de tuin en terras lagen er verwilderd bij.

Een nieuwe aanbouw over de volledige breedte van het huis creëerde de ruimte die ze nodig hadden. Een gezellige salon met gashaard in het oude deel van het huis en een ruime leefruimte met open keuken en zithoekje aan het raam in het nieuwe gedeelte. Een deel van de garage kon worden opgeofferd om een comfortabele wasplaats te maken en de zijwand wordt een volledige kastenwand. Verschillende dakramen en een breed schuifraam brengen licht tot in het midden van het huis.

Buiten worden het terras en de tuin aangelegd over verschillende niveaus. De gevel van de aanbouw krijgt een warme en speelse houten bekleding. Iets verder naar boven komt een kleine muziekstudio voor Ruben, in het verlengde van het hoger gelegen terras.

De nadruk lag op comfort en gemak. Het volledig vernieuwen van de technieken en het binnenbrengen van daglicht zorgen ervoor dat de woning geoptimaliseerd werd en kan beantwoorden aan de eisen van het jong gezin.