Electric Tienen - overzicht
Electric Tienen (10)
Electric Tienen (5)
Electric Tienen (6)
Electric Tienen (7)
IMG_7158
IMG_7157
IMG_0758
Electric Tienen (9)
Electric Tienen (8)
Electric Tienen (3)
Electric Tienen (2)
Electric Tienen (1)
Electric Tienen (4)
IMG_6139
IMG_6128
IMG_7572
IMG_7574
IMG_5675
IMG_5670
IMG_6782
IMG_5018
IMG_5569
IMG_4463
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

ELECTRIC TIENEN

Uitvoering:
2018
Opdracht:
Renoveren van een loods tot elektrowinkel met magazijn en bureaus
Ism Mathieu Gijbels nv

De elektro-groothandel Electric in Tienen moest dringend verhuizen en kocht een oude loods waarin vroeger sauzen geproduceerd werden. Deze loods van 1000m² moest omgebouwd worden tot winkelgedeelte met magazijn en bureaus met vergaderzalen en kitchenette. Voor dit laatste besloten we een mezzanine te bouwen over de volledige breedte van het gebouw zodat het deel magazijn visueel van het deel winkel kon gescheiden worden. Een eenvoudig en overzichtelijk plan waar de opdrachtgever zich snel in kon vinden. De inkom en klanten zone van de groothandel schikten we zodanig in plan, zodat wat vroeger de achterkant van het gebouw was, nu de voorkant werd. Het gebouw werd zo toegankelijker en aantrekkelijker. In het winkelgedeelte werden nieuwe gevelopeningen gemaakt voor meer licht, openheid en contact met de buitenomgeving. De oude verweerde witte gevelbekleding kreeg een nieuw jasje. De hoge okerkleurige ramen contrasteren met de donkergrijze sandwichpanelen en geven het gebouw een rustigere en elegantere uitstraling. De zeer gesloten magazijnzijde van de loods vormt nu een perfecte achtergrond voor het nieuwe in het oog springende logo van het bedrijf, dat vanuit de ring optimaal in het zicht valt.

Hoewel de ingrepen redelijk beperkt waren, zat de grootste uitdaging in de zeer korte termijn waarbinnen alles gerealiseerd moest worden. Op 10 maanden tijd moest een ontwerp en een bouwaanvraagdossier worden opgemaakt, een aannemer worden gevonden, de vergunning verleend worden en de verbouwing helemaal rond zijn!