2016-10-07 14.09.45
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
hdr
2016-03-09 14.56.03
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

LORE & WOUTER, LAAR

Uitvoering:
2016-2019
Opdracht:
Verbouwing en uitbreiding halfopen woning

In het jaren ’70 huis van Lore en Wouter was de tijd blijven stil staan. Tot ze het kochten en volledig stripten tot aan de blote baksteen en betonnen vloeren. Het kon een grondige verbouwing gebruiken: vernieuwen van het dak en van het buitenschrijnwerk en het voorzien van nieuwe, efficiënte en eigentijdse technieken. De klassieke indeling van het huis met een centrale brede gang waardoor het huis uit twee delen bestond mocht plaats maken voor een nieuwe hedendaagse opstelling. We kozen ervoor het huis 2m dieper te maken op de gelijkvloers met een nieuwe aanbouw over de hele breedte. Zo werd achter de centrale trap een link gecreëerd tussen de twee delen van het huis en wordt de verbinding met de tuin gemaakt door de grote ramen, die het perspectief opentrekken.

Buiten werd de dakoversteek schuin met hout bekleed met de weerspiegeling ervan op het voorste deel van het terras. De twee houten stroken boven en onderaan de aanbouw versmelten de aanbouw met het terras en de tuin.