Koen en Stephanie - buitenzicht
Koen & Stephanie - Plan NT
Koen & Stephanie - Plan BT
Koen & Stephanie (2)
Koen & Stephanie (1)
Koen & Stephanie (3)
Koen & Stephanie (4)
Koen en Stephanie - buitenzicht Koen & Stephanie - Plan NT Koen & Stephanie - Plan BT Koen & Stephanie (2) Koen & Stephanie (1) Koen & Stephanie (3) Koen & Stephanie (4)

KOEN & STEPHANIE, MEENSEL-KIEZEGEM
Renovatie van een aanbouw

Uitvoering: in uitvoering

De prachtige woning van Koen en Stefanie dateert uit 1784 en is beschermd als monument sinds 1999. In 2000 werd achteraan de woning een aanbouw gebouwd als uitbreiding van de gelijkvloers. De geslotenheid van de aanbouw laat weinig connectie met de tuin toe en de gesloten ruimtes voldoen niet aan de wensen van de bewoners.

De aanbouw wordt afgebroken en laat enkel zijn spoor na in de fundering en vloer. Een nieuwe structuur in staal en hout zal het nieuwe platte dak dragen. De buitenmuren maken plaats voor een kamerhoge glaspartij om het licht en uitzicht te optimaliseren.

Een lichtstraat vormt de overgang tussen het oude gebouw en de aanbouw en brengt meer natuurlijk licht in de leefruimte. Een praktische kastenwand loopt over de volledige lengte van de aanbouw en de keuken krijgt een centrale plaats in een open ruimte. Een eenvoudig en overzichtelijk plan trekt de woning open en creëert contact met de prachtige tuin.

Buiten krijgt het afdak van het terras en de dakrand een eenvoudige houten afwerking.

.