OI Gevelpui woning - overzicht
buiten-categorie-gevelpui-03
buiten-categorie-gevelpui-04
buiten-categorie-gevelpui-02
buiten-categorie-gevelpui-01
buiten-categorie-gevelpui-05
buiten-categorie-gevelpui-06
buiten-categorie-gevelpui-09
buiten-categorie-gevelpui-07
buiten-categorie-gevelpui-08
buiten-categorie-gevelpui-10
OI Gevelpui woning - overzicht buiten-categorie-gevelpui-03 buiten-categorie-gevelpui-04 buiten-categorie-gevelpui-02 buiten-categorie-gevelpui-01 buiten-categorie-gevelpui-05 buiten-categorie-gevelpui-06 buiten-categorie-gevelpui-09 buiten-categorie-gevelpui-07 buiten-categorie-gevelpui-08 buiten-categorie-gevelpui-10

GEVELPUI WONING, LEUVEN

Uitvoering:
2007
Opdracht:
Herstellen van stalen ondersteuning van gevelpui.

De opdrachtgever contacteerde mij omdat er ter hoogte van de inklemming van de bodem van de gevelpui barsten in het gevelmetselwerk ontstonden. De structuur zelf van de bodem van de pui was volledig verborgen achter loden slabben en een bodemplaat. Na een eerste onderzoek bleek dit een stalen balk met betonnen vloerplaat te zijn en stelden we vast dat de stalen balk volledig gecorrodeerd was en dat het beton verkankerde.

De uitdaging was om de bodem te vervangen zonder de bovenhangende pui te moeten afbreken. In aanvang was totaal geen idee van de wijze van inklemming en de eventuele connectie met structuren binnen de woning. Stap voor stap werd de oude structuur blootgelegd en weggenomen. Pas dan kon de nieuwe stalen balk worden opgemeten en worden gemaakt. Eens op zijn plaats gezet werd het gevelmetselwerk zo getrouw mogelijk hersteld zodat na enkele jaren de ingreep zal vervagen. De nieuwe bodem werd gemaakt met houten balken om de uitvoering te vereenvoudigen.

Voor deze werken werd gebruik gemaakt van de Provinciale subsidie voor onderhoudswerken aan waardevolle, niet beschermde gebouwen. Aansluitend zal ook nog het dak van de woning worden vernieuwd met provinciale premie.