IMG_8442
IMG_8973
IMG_8291
IMG_8424
IMG_8424
IMG_8424
IMG_8470
IMG_8470
IMG_8470
IMG_0655
IMG_0655
IMG_1627
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

THIERRY & LIESBET, TIENEN

Uitvoering:
2019
Opdracht:
Grondige verbouwing herenhuis

Thierry en Liesbet kochten een prachtig herenhuis met de convictie deze een nieuw leven in te blazen en helemaal om te bouwen naar hun noden en verlangens.
De oude aanbouw met keuken en badkamer op de verdieping en de veranda worden volledig verbouwd tot een degelijke, comfortabele aanbouw die genoeg daglicht brengt aan de woning.

In de hoofdbouw wordt de vloer boven de kelder en van de eerste verdieping volledig vernieuwd, de muren worden afgekapt en opnieuw bezet, het dak wordt vernieuwd en geïsoleerd, de opening tussen de twee salons wordt breder en hoger gemaakt, de vloerafwerking in de slaapkamer wordt vernieuwd én tenslotte worden alle technieken volledig vervangen met hoogwaardige, energiezuinige en moderne technieken: een warmtepomp op geothermie, elektriciteit met domotica en een performant mechanisch ventilatiesysteem.

De voorzijde van de woning blijft onaangeraakt om de uitstraling te bewaren.
De achterzijde daarentegen krijgt een nieuw gezicht. De vernieuwde aanbouw met grote openingen, het isoleren van de gevels en aanbrengen van een frisse gevelpleister en het houten terras vormen een licht en hedendaags geheel.