Eddy & Lutgarde (10)
Eddy & Lutgarde (8)
Eddy & Lutgarde (11)
Eddy & Lutgarde (9)
Eddy & Lutgarde (10) Eddy & Lutgarde (8) Eddy & Lutgarde (11) Eddy & Lutgarde (9)

EDDY & LUTGARDE, BOORTMEERBEEK
Verbouwen en uitbreiden van een eengezinswoning

Uitvoering: 2019-2020
Realisatie: Arius / Ecoworks / Oldyck & Zn
Foto’s: AbS²

Het jaren ’50 huis van Eddy en Lutgarde is toe aan vernieuwing: een nieuw dak, nieuwe (geïsoleerde) gevel, nieuwe ramen, nieuwe technieken en een volledig nieuwe, ruime en lichte aanbouw die de plaats zal innemen van de veranda. Ook de tuin krijgt een meerwaarde met een geweldige zwemvijver, zowel in vorm als in omvang. De vorm van de zwemvijver geeft de toon aan: zachte gebogen vormen die we in de dakrand van de aanbouw en overdekt terras gaan overnemen als contrast met de rechte lijnen van de aanbouw.

Binnen wordt de keuken opengemaakt naar de nieuwe aanbouw en dicht naar wat de eetkamer was en nu de wasplaats en berging wordt. De nieuwe aanbouw is het hart van het huis waar het leefgebeuren zich afspeelt. Hier ligt de nadruk op comfort, ruimte en licht én moet het bovendien rolstoelvriendelijk zijn. De nieuwe gepolierde betonvloer vormt een praktische en hedendaagse canvas voor de verschillende antieke meubelstukken van Eddy.

Het ruimte houten terras en de houten bekleding van de onderkant van de dakoversteken brengen warmte aan de nieuwe witte gevelbekleding van zowel aanbouw als het huis.