Eddy & Lutgarde - overzicht
109129602_10222235653949133_2115474502374440732_o
109115798_10222235655829180_7551343322038623760_o
107706429_10222197796922731_5067253580634865417_o
107653757_10222197798402768_6664190628211203150_o
83744092_10222181603997918_5462932279276605100_n
107097486_10222181604317926_99805530067979134_n
IMG_3896
IMG_3898
IMG_3899
Eddy & Lutgarde (10)
IMG_2315
Eddy & Lutgarde (8)
IMG_2316
107497219_10222175711610612_781535912882457949_o
103118111_10221978012828266_5841369007778698210_n
106540517_10222134719225828_2599344401083753571_n
106197838_10222063623968491_7801453561938395740_n
101547110_10221859876034920_8045073168223698944_n
Eddy & Lutgarde (11)
Eddy & Lutgarde (9)
Eddy & Lutgarde - overzicht 109129602_10222235653949133_2115474502374440732_o 109115798_10222235655829180_7551343322038623760_o 107706429_10222197796922731_5067253580634865417_o 107653757_10222197798402768_6664190628211203150_o 83744092_10222181603997918_5462932279276605100_n 107097486_10222181604317926_99805530067979134_n IMG_3896 IMG_3898 IMG_3899 Eddy & Lutgarde (10) IMG_2315 Eddy & Lutgarde (8) IMG_2316 107497219_10222175711610612_781535912882457949_o 103118111_10221978012828266_5841369007778698210_n 106540517_10222134719225828_2599344401083753571_n 106197838_10222063623968491_7801453561938395740_n 101547110_10221859876034920_8045073168223698944_n Eddy & Lutgarde (11) Eddy & Lutgarde (9)

EDDY & LUTGARDE, BOORTMEERBEEK
Verbouwen en uitbreiden van een eengezinswoning

Uitvoering: 2019-2020
Realisatie: Arius / Ecoworks / Oldyck & Zn
Foto’s: AbS²

Het jaren ’50 huis van Eddy en Lutgarde is toe aan vernieuwing: een nieuw dak, nieuwe (geïsoleerde) gevel, nieuwe ramen, nieuwe technieken en een volledig nieuwe, ruime en lichte aanbouw die de plaats zal innemen van de veranda. Ook de tuin krijgt een meerwaarde met een geweldige zwemvijver, zowel in vorm als in omvang. De vorm van de zwemvijver geeft de toon aan: zachte gebogen vormen die we in de dakrand van de aanbouw en overdekt terras gaan overnemen als contrast met de rechte lijnen van de aanbouw.

Binnen wordt de keuken opengemaakt naar de nieuwe aanbouw en dicht naar wat de eetkamer was en nu de wasplaats en berging wordt. De nieuwe aanbouw is het hart van het huis waar het leefgebeuren zich afspeelt. Hier ligt de nadruk op comfort, ruimte en licht én moet het bovendien rolstoelvriendelijk zijn. De nieuwe gepolierde betonvloer vormt een praktische en hedendaagse canvas voor de verschillende antieke meubelstukken van Eddy.

Het ruimte houten terras en de houten bekleding van de onderkant van de dakoversteken brengen warmte aan de nieuwe witte gevelbekleding van zowel aanbouw als het huis.