Pol en Lieve - overzicht
Pol en Lieve - overzicht
Pol en Lieve - overzicht
Pol en Lieve - overzicht
Pol en Lieve - overzicht
Pol en Lieve - overzicht
Pol en Lieve - overzicht
Pol en Lieve - overzicht
Pol en Lieve - overzicht
Pol en Lieve - overzicht
Pol en Lieve - overzicht
Pol en Lieve - overzicht
Pol en Lieve - overzicht
Pol en Lieve - overzicht
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

POL & LIEVE, HASSELT

Uitvoering:
2004
Opdracht:
Uitbreiden van een bel-etage woning met optimalisering van het contact tussen de etages.

In de te verbouwen toestand bevond de keuken van de woning zich in de souterrain aan de achterzijde van de woning. Achter de woning bevond zich een kleine badkamer met verouderd comfort en een groot terras, lager gelegen dan de tuin. Op de bel-etage bevond zich de eetkamer en het salon. Bovendien was de woning ook nog niet uitgerust met centrale verwarming en had iedere kamer nog zijn eigen gaskachel. De opdrachtgever wenste uit de kelder te komen en meer contact te hebben met de tuin en het salon van de woning. En dit evenwel zonder in te boeten aan woonkwaliteit op de Bel-etage van de woning.

Het antwoord werd gegeven met het verhogen en dichtbouwen van het vroegere terras en het uit de souterrain halen van de keukenfunctie. Deze werd ondergebracht in een tussenzone onder het overhangende balkon van de bel-etage. In de souterrain zijn een sanitaire cel, toilet en bergplaats ondergebracht, Ook de fietsstalling, CV ruimte en vestiaire kreeg er zijn plaats.

Door het spelen met de dakhoogtes is er een overdaad van licht zowel in de keuken als in de zithoek op de bel-etage. Hierdoor is niet alleen de kwaliteit van de bel-etage behouden maar de totale woonkwaliteit van de woning is verbeterd. Deze lichtinval wordt nog versterkt door de grote en hoge ruimtes welke een ontspannen sfeer uitstralen. Deze wordt doorgetrokken in de sobere en strakke lijnen van de nieuwbouw en de keuze van de materialen hierbij.

 _