Kantoorgebouw Pall - overzicht
Pall hoegaarden01
Pall hoegaarden13
Pall hoegaarden24
Pall hoegaarden61
Pall hoegaarden08
Pall hoegaarden21
Pall hoegaarden57
Pall hoegaarden50
NB Kantoorgebouw Pall (17)
Pall hoegaarden68
Pall hoegaarden64
Pall hoegaarden64
NB Kantoorgebouw Pall (9)
NB Kantoorgebouw Pall (28)
NB Kantoorgebouw Pall (11)
NB Kantoorgebouw Pall (10)
NB Kantoorgebouw Pall (12)
NB Kantoorgebouw Pall (25)
NB Kantoorgebouw Pall (24)
NB Kantoorgebouw Pall (22)
NB Kantoorgebouw Pall (4)
NB Kantoorgebouw Pall (23)
NB Kantoorgebouw Pall (3)
NB Kantoorgebouw Pall (1)
NB Kantoorgebouw Pall (29)
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

KANTOORGEBOUW VOOR PALL IN HOEGAARDEN

meer foto’s op de facebook pagina: fotoalbum Pall

Uitvoering:
2017
Opdracht:
Nieuwbouw van kantoorgebouw bij productiebedrijf.
Adres: Reugelstraat 2 – 3320 Hoegaarden
Ism Mathieu Gijbels nv
Foto’s:
Marc Scheepers –  Mathieu Gijbels nv / AbS²

Het snelgroeiende bedrijf Pall Life Sciences, actief in de productie van steriele verpakkingsmaterialen voor de biotechsector en de farmaceutische industrie, besliste zijn drie Belgische vestigingen in één locatie onder te brengen. De uitbreiding van de vestiging in Hoegaarden was noodzakelijk en begon met het bouwen van een nieuw kantoorgebouw en parking naast het magazijn.

De timing was kort en het programma was veelomvattend: er moest werkruimte komen voor meer dan 100 personen, 5 vergaderzalen, een receptie, (technische) bergingen, opslagplaatsen, een server lokaal, 2 labo’s, een demo ruimte en een cafetaria met keuken en catering. Dit verdeeld over 2 niveaus of een goede 1200m².

Het gebouw is losgetrokken van de grond en voorzien van een parkeerzone op grondniveau, deels aangelegd in het groen. De inkom op de hoek is de verankering van het gebouw met de vaste grond en reikt over 1,5 verdieping. De open traphal neemt de gebruiker en bezoeker mee naar de 2 bovengelegen kantoorvloeren. Deze zijn volledig op maat voor Pall ontworpen, afgestemd op de geëigende werksystemen en specifieke noden.

De cafetaria staat centraal, met een open atrium waar de bureaus van de 2de verdieping op uitkijken. Dit trekt het gebouw open en geeft rust en lucht aan het anders zeer drukke programma en de compacte ruimtes. De dakramen boven het atrium brengen daglicht tot in de kern van het gebouw. De glazen wanden houden de bureaus licht en in contact met de rest van het gebouw. De zachte bamboe vloer definieert de circulatiezones in het gebouw naast de felrode vloerbekleding in de bureaus en vergaderzalen. De accentmuren, de kleuren van de stoelen en het origineel maatmeubilair in de cafetaria en de receptie maken dit gebouw uniek en vermakelijk.

Buiten tekent het gebouw zich duidelijk af van de oude gebouwen met de typische industriële uitstraling. De grote houten vinnen verschillen in diepte en hoogte en geven de gevel dynamiek waardoor het gebouw zich innestelt in de agrarische omgeving.

 

_