GUY & KAREN, BUNSBEEK

Uitvoering:
vergunning afgeleverd – niet in uitvoering
Opdracht:
uitbreiden van beperkte eengezinswoning in de bijgebouwen.

De woning bevindt zich in agrarisch gebied en wordt geflankeerd door een groot magazijn. De bewoonbare oppervlakte in de woning is beperkt voor een gezin met 3 kinderen. De woning zelf is volledig gerenoveerd binnen de bestaande grenzen van het hoofdvolume, en de organisatie binnen laat niet toe om naar achter uit te breiden zonder alles terug overhoop te halen.

De vraag van de opdrachtgever is om binnen de grenzen van het mogelijke naar opzij uit te breiden, en dit zowel op gelijkvloers niveau als op de verdieping. Tevens dient nog bergruimte te worden behouden voor de tuinspullen en fietsen en dienen de auto’s ook nog ergens onder dak geplaatst te kunnen worden. Bijbouwen is door de zonering niet mogelijk. Er moet gewerkt worden met de bestaande bebouwing.

Om het maximaal volume van 1000 m³ te optimaliseren is een gebogen dak de enige mogelijkheid om ook de bovenverdieping van de uitbreiding nuttig te kunnen gebruiken. Een deel van het magazijn wordt berging en de rest wordt omgevormd tot een open carport. Het gelijkvloers van de uitbreiding wordt een groot salon met noord zuid gerichtheid en op de verdieping komen 3 gelijkwaardige slaapkamers, met een verbindingsgang op de noordkant.

_